MŰSZAKI LEÍRÁS

Az ingatlan elhelyezkedése

Az ingatlan Budapest II. kerületében, Budaligeten az Előd vezér utcában található. A telek egy meredek hegyoldalon helyezkedik el. Az épületet családi házak, kisebb kertek és ÉNY-i irányból erdő veszi körül.

A helyszín egy telek-átosztással létrehozott két db. egyforma területű, de eltérő szélességű építési telek. Az Építtető mindkét telekre egy-egy háromlakásos társasházat létesített, melyek a beépítési paraméterek kihasználásával, de a környezetbe való harmonikus illeszkedéssel készültek. Az első ütemben az 55151/6 (6-os épület) 3 db lakása kerül értékesítésre.

Alapadatok

Helyszín: 1029 Budapest, Előd vezér utca 41.
Helyrajzi szám: 5151/6 (6-os épület)
Telek területe: 1517 m2
Szintek száma: 5
Lakások alapterülete: 90-150 m2

Lakások száma: 3
Tervező: Kajdócsi Építész Stúdió Kft.
Beruházó: Gyöngy-Panoráma Kft.
Fővállalkozó: Dokafer Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft.
Lebonyolítás: RETICOLO Kft.

Épületszerkezet

Alapozás: statikailag méretezett, lemezalap, teherbíró talajra helyezett tömörített kavicságyra ültetve.

Felmenő szerkezetek teherhordó falai: 25 cm vastagságú, monolit vasbeton falazat. A falszerkezet 14 cm vakolt kőzetgyapot hőszigetelést kapott.

Felvonó akna fala: vasbeton szerkezet 25,0 cm vastagságban, szerkezeti terv szerinti kialakítással.

Lakáson belüli válaszfalak: Ytong szerkezetek 10 cm vastagságban előírás szerinti merevítő huzalokkal, teherhordó falakhoz való csatlakozásoknál bekötve, kétoldali (2×1,5 cm) mész-cement vakolattal.

Gépészeti aknák: a szintek közötti gépészeti aknák határoló falai 10 cm vtg. Ytong tégla, valamint gipszkarton kialakításúak. Az aknaajtók megfelelnek a tűzrendészeti előírásoknak.

Előtét és szerelőfalak: A vizesblokkokban készülő előtét és szerelőfalak könnyű válaszfal szerkezetek, horganyzott acél tartóvázzal, két réteg impregnált gipszkarton lap borítással.

Födémek: a statikus terv szerinti méretben és minőségben készültek, helyszíni v. előre-gyártott betonacél armatúrával szerelve. Minden födém monolit, két irányban teherhordó vasbeton szerkezet. Az áthidalók és kiváltók a statikus terv szerint vasbeton szerkezetek.

Lépcsők tartószerkezete: Monolit vasbeton lemezszerkezet kerámia lapburkolat járófelülettel.

Tetőszerkezet

A lapostetős épületfedés tartószerkezete: monolit vasbeton szerkezet: 23 cm vastagságban, homlokzati síkokon túlnyúló konzolos előtetővel. A zárófödémen egyenes rétegrendi szigetelésű tetőfedés készült, belső-, és homlokzati falhoronyban elhelyezett csapadékvíz levezetéssel.

Magastető: Az épületen a IV. emelet felett egy részen magastető épül. A tető koporsófödém rendszerben, ferde, méretezett 25 cm vastag monolit vasbeton lemezzel épül. A vasbeton lemez felett fa szerkezetű, rovar és lángmentesített szaruzat készül, a fa gerendák között és alatt 25 cm vastagságban ásványgyapot hőszigeteléssel. A magastető kettős korcolt fémlemez fedéssel készült.

Előtető: A konzolos előtető vasbeton szerkezetből készül a IV. szinten, és a vasbeton zárófödémhez csatlakozik. A többi szinten lakatos szerkezetből készül. Az előtető fedése kettős állókorcos.

Vízszigetelések

Terepszint alatti épületszigetelések: a terepszint alatti vízszigetelés anyaga kétkomponensű kent szigeteléssel készült, talajnedvesség elleni szigetelés, teljes felületen. A függőleges vízszigetelések a lábazatokra min. 40 cm magasságig felvezetésre kerültek.

Üzemi víz elleni szigetelések : A vizes helyiségekben (fürdő, wc) üzemi víz elleni kétkomponensű kent szigeteléssel készül lábazat mögött 15,0 cm magasságig, zuhanyok kádak mögött 2,1 m magasságig felhajtva.

Terasz szigetelések: a teraszokon kent szigetelés készült, AquaDrain állítható vízelvezető ráccsal.

Lapostetők szigetelése: Lágyított (monomer) PVC-P polieszter háló erősítésű csapadék elleni vízszigetelés, mechanikai rögzítéssel, széleken, sarkokon rendszerelemek felhasználásával.

Vízelvezetés: A teraszok vonal menti vízelvezetéssel készülnek vízcseppentő szegéllyel. A lapos tetők hőszigetelt homlokzati falhoronyban vezetett vízelvezetéssel rendelkeznek, telken belüli szikkasztóba kötve. A lefolyók elektromos csatornafűtéssel készültek.

Hőszigetelések

A födémszerkezetek lépéshang elleni szigetelése: lépéshang elleni szigetelés, expandált polistirol hab lemezzel.

Egyenes rétegrendű tetők hőszigetelése: PIR hab hőszigetelés, kétoldali alufólia kasírozással

Nyílászárók

Külső nyílászárók: egyedi és standard méretű, műanyag szerkezetű nyílászáró szerkezetek. A homlokzati nyílászárók hőszigetelő, reflexiós, 3 rétegű üvegezéssel készültek, elszívással kiegészített rés-, páraszellőzővel.

Belső nyílászárók: Ytong válaszfalba épített, szerelt tokkal készültek, az ajtólapok HDF felülettel, tömörfa kerettel rendelkeznek. A biztonsági bejárat ajtók több ponton záródnak. A garázs illetve tároló szinti fémajtók háromszoros korrózióvédelemmel, porszórt felülettel, pánttal, gumitömítéssel vannak ellátva. Az ajtólapok ütésálló, agresszív anyagoktól könnyen tisztítható felülettel készültek, minden típus zárható kivitelben.

Garázskapu: Hörmann szekcionált kapu motoros infravezérelt távnyitóval, kifelé nyíló személy kijárattal, mely egyben a menekülő ajtó szerepét is ellátja.

Korlátok, mellvédek, fémszerkezetek: A belső korlátok festett acél termékek, a kültérbe épített acélszerkezetek (korlátok, rácsok, rögzítő szerelvények stb.) festett acélból, illetve üvegből készülnek.

Hidegpadló-, lábazat- és falburkolatok

Minden aljzatbeton alá az emeleten úsztatóréteg készült, a földszinti padozat alá 5 cm hőszigetelő lépésálló anyag került.

Burkolatok

Teraszok: fagyálló, mázas greslap burkolat

Vizes helyiségek: kerámia lapburkolat

Gépkocsitároló: gépjárműterhelésre alkalmas, többrétegű, üvegszál erősítésű oldószermentes, diszperziós epoxi műgyantabázisú, csúszásmentes, víz-, olaj-, benzinálló bevonatrendszer

Közös helyiségek: a közös területeken (lépcsőház, folyosók) fagyálló, csúszásmentes kerámia padlóburkolat készült, azonos anyagú lábazattal, dilatációs egységek képzésével

Meleg padló burkolatok

A hálószobákban szalagparketta Loc rendszerben, kopogó hangok kerülő úton való tovaterjedését megakadályozó módon kialakított keményfa szegélyezéssel. A burkolatváltásoknál rozsdamentes acél, vagy eloxált ötvözött alumínium burkolatváltó dilatációs profil került beépítésre.

Felvonók

Az épületben 6 személyes hidraulikus lift könnyíti a közlekedést.

Tapétázás, festés, mázolás

A belső falak két réteg műanyag diszperziós festést kaptak, glettelt, előkészített felületeken. A vasbeton födémek glettelve, az oldalfalakkal azonos felületkezeléssel készültek. Az álmennyezeti tér fölött a födém alsó síkja 2x fehér meszeléssel ellátott. A vakolt homlokzatok szilikát bázisú színezéssel készültek belsőépítész tervek szerint kivitelezve.

Járdák, kerti utak

Az épület körül és a kertben kialakított közlekedő felületeinek burkolata fagyálló térburkolat, előregyártott gyeprács, hálósan rakva homokos kavics ágyazatra helyezve.

Belmagasság

A földszinti és az I. emeleti lakásnak a padlóburkolat és a födém között 277 cm a belmagassága. A II. emeleti lakásnak a belmagassága 266 cm-től 525 cm-ig változik. A galéria belmagassága 262 cm.

Elektromosság

Az épület villamosenergia ellátása az ELMŰ Nyrt. közcélú, 0,4 kV-os hálózatáról történik földkábeles csatlakozással. Az épületben lakásonként 3x32A elektromos teljesítmény került kiépítésre. A garázsokban található elektromos gépjármű töltők szintén lakásonként önálló csatlakozást kaptak.

A közösségi helyiségek valamint a lépcsőház világítását IP54 védettségű, led fényforrású oldalfalra vagy mennyezetre szerelt lámpatestek biztosítják. A közlekedőkben és a lépcsőházban a lámpatesteket mozgásérzékelők vezérlik.

Minden lakóhelyiségbe dugaszoló aljzatot tervezünk, a lehetséges bútorozást figyelembe véve. A konyhákban pult feletti dugaljakkal számolt a tervező, a mosogatógép, hűtőszekrény, sütő, főzőlap, mikrohullámú sütő és a mosó-, szárítógép részére önálló áramköri csatlakozási lehetőség biztosításával. A teraszra, erkélyre, külső homlokzatra, vízmentes szerelvényeket kerültek. A világítási és dugaszoló aljzat áramköreit szétválasztásra kerültek.

Minden lakásba önálló elosztó berendezés lett tervezve (előtér). Az elosztó mellett kapott helyet a gyengeáramú szekrény is, lengő dugaljas csatlakozást biztosításával.

A lakások helyiségeiben a belsőépítész tervnek megfelelő lámpatestek, kiállások kerültek kialakításra. Az elektromos hálózat oly módon került kialakításra, hogy lehetővé teszi egy kisebb átalakítással „okos ház” rendszer kiépítését.

Központi gépészeti helyiség

A lakások fűtését, használati meleg víz ellátását hőszivattyú biztosítja padló- és mennyezet fűtéses kialakítással. Az épület hővisszanyerős szellőztető rendszerrel kiépített.

Az épületben a fűtést és a használati melegvíz ellátást lakásonként egy, összesen 3 db hőszivattyú biztosítja. A hőszivattyúk teljesen automatikus üzeműek.

Elektromos csatlakozást kapnak még a garázskapuk, lakásonként a terasz öntöző rendszer, iszapleválasztó. A lakásokban motoros árnyékolók részére csatlakozás került kiépítésre.

A garázsban elektromos gépjárművek töltéséhez háromfázisú csatlakozás került kialakításra, melyek az elszámolhatóság végett a lakás mérők után elhelyezett kiselosztókból kerülnek betáplálásra.

Kaputelefon-hálózat

Minden lakás előterébe digitális rendszerű video kaputelefon készülék lett kiépítve. Az épület bejáratához és az utcai bejárathoz video kaputelefon kültéri egység

készült. A mágneszárat a lakáskészülékről lehet működtetni.

Behatolásjelző rendszer

A lakásokban behatolásjelző rendszer céljára védőcsövezés és kábelezés készült, telefonos csatlakozási lehetőséggel.

Vízellátás

Az épület vízellátása a telek melletti városi közmű hálózatról történik. A gépészeti helyiségbe egy központi vízszűrő került elhelyezésre. A lakásokban a HMV termelést a hőszivattyúkban található beépített 260 literes tároló végzi.

Részletesebb műszaki leírásért kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba.

Ez a webhely sütiket (cookie) használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználóknak. A weboldal további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához. Adatkezelési tájékoztató